Dvaja Poliaci ukradli na Kysuciach mobilné telefóny i holiaci strojček

09.07.2013 Čadca

Krásno nad Kysucou 9. júla (TASR) – Kysuckí policajti zadržali dvoch Poliakov, ktorí v nedeľu (7. 7.) v skorých ranných hodinách vykradli rodinný dom v mestskej časti Krásna nad Kysucou Zákysučie. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Žiline Jana Balogová.

Z rodinného domu ukradol podľa nej 28-ročný Poliak mobilný telefón, pánsku peňaženku s dokladmi a hotovosťou 11 eur, elektrický holiaci strojček, dva mobilné telefóny a otvorenú fľašu alkoholu. „Z domu potom vyšiel na ulicu, kde ho čakal 33-ročný kamarát. Z peňaženky vybral hotovosť a zvyšok odhodil do koša. Presunuli sa na iné miesto, kde dopili fľašu s alkoholom. Potom z odcudzených mobilných telefónov vytiahli SIM karty, tieto odhodili a telefóny si 33-ročný Poliak schoval u seba,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Doplnila, že policajti zadržali dvojicu podozrivých mužov onedlho po čine. „Pred zadržaním sa 33-ročný muž snažil zbaviť mobilných telefónov odhodením do trávy. Zaistené telefóny odovzdali majiteľovi. Poverený príslušník 28-ročného muža obvinil z prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody a 33-ročného muža z prečinu podielnictva,“ povedala Balogová.

V prípade preukázania viny hrozí 28-ročnému mužovi až dvojročný trest odňatia slobody, 33-ročnému mužovi až trojročný trest odňatia slobody. „Obidvoch obvinených dnes na základe podanej obžaloby predviedlli pred sudcu Okresného súdu (OS) v Čadci,“ uzatvorila krajská policajná hovorkyňa.
 

Vyberte región